Ronde vuurtafels

Vuurtafels zijn prachtig tuinmeubilair dat zowel warmte als sfeer toevoegt aan je tuin of buitenruimte. Een vuurtafel rond, rechthoekig of vierkant? Voor alle vairanten valt wat te zeggen, maar ronde vuurtafels hebben dat ene leuke pluspuntje waarbij je met z’n allen gezellig rondom een vuurtje kunt zitten of staan. Daarom gaan we eens wat dieper in op de ronde vuurtafel, welke modellen verkrijgbaar zijn en waar je rekening mee moet houden wanneer je een vuurtafel wilt aanschaffen.

vuurtafel rond

 

Vuurtafel rond?

Twijfel je of een vuurtafel rond of vierkant moet zijn? Vuurtafels zijn leverbaar in uiteenlopende vormen. Ga na welk formaat het best passend is voor de plek die je voor ogen hebt in jouw tuin. Een vierkante en ronde vuurtafel vraagt vaak om minder of ander soort ruimte dan een rechthoekig model. Een rond model past bijvoorbeeld perfect in een hoek of vierkantvormig terras. Ook zijn er tafelmodel vuurtafels verkrijgbaar die je simpelweg op een andere tafel kunt plaatsen. Een volledig ronde vuurtafel is ideaal wanneer je op zoek bent naar een sfeervolle en functionele toevoeging aan je buitenruimte.

 

Ronde vuurtafel voor buiten

Een vuurtafel rond voor buiten is enorm gezellig in je tuin of buitenruimte. Samen met je vrienden of familie heerlijk buiten borrelen rondom een sfeervol vuurtje? Dat is in een handomdraai te realiseren met een ronde vuurtafel werkend op gas. Deze ronde vuurtafels zijn speciaal ontworpen voor buitengebruik en om ze hele jaar door (afgedekt) buiten te laten staan, zodat je deze niet meer hoeft te verslepen. Of jouw gewenste vuurtafel van hout, aluminium of composiet gemaakt is, ze zijn bestand tegen weersinvloeden. En daarnaast wordt er vaak een speciale beschermhoes meegeleverd of kun je deze bijbestellen om je vuurtafel extra goed te beschermen.

vuurtafel rond op gas

 

Welk materiaal voor mijn vuurtafel?

Wellicht heb je al een idee welk materiaal je visueel aanspreekt voor een nieuwe ronde vuurtafel, maar zijn er nog meer puntjes waar je rekening mee moet houden als het op materiaal aankomt? Zoals we eerder al aangeven zijn alle vuurtafels prima bestand tegen weersinvloeden van buiten, het verschil zit wel in onderhoud en schoonmaak. Zo heb je aan cortenstaal, aluminium of composieten vuurtafels weinig onderhoudswerk en zijn ze vrij eenvoudig schoon te maken. Een houten tafel vraagt op dit gebied wat meer aandacht. Houd hier vooraf rekening mee en ga na hoe je de betreffende houtsoort op de juiste manier onderhoudt.

 

Werkend op gas

De meeste vuurtafels, zowel rond als vierkant, werken op gas. Bijvoorbeeld op propaan gas of aardgas. In de vuurtafel is dan ruimte voor een gasfles. Dankzij een elektrische ontsteker (vaak met thermokoppel), drukregelaar en een eenvoudig bedieningspaneel met knoppen is het aansteken van het vuur een fluitje van een cent en ben je dus altijd gegarandeerd van een heerlijk vuurtje in je tuin. Je moet daarbij natuurlijk wel rekening houden dat de gasfles met enige regelmaat bijgevuld dient te worden. Sommige vuurtafels beschikken zelfs over levensechte houtblokken of lavastenen waarmee je nog meer unieke sfeer kan creëren! Een (soms meegeleverde) deksel kan je vuurtafel beschermen tegen regen en vuil.

ronde vuurtafel buiten

 

Een vuurtafel rond bestellen? Vraag het zitteninjetuin!

Ook een vuurtafel rond, rechthoekig of vierkant bestellen? In onze webshop zijn altijd meer dan 60 verschillende vuurtafels leverbaar, waarvan 13 ronde vuurtafels. Heb je nog een prangende vraag over onze vuurtafels of over het bestellen in het algemeen? Schroom dan niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder met het realiseren van jouw tuindromen!

Deel dit bericht

Meer artikelen in de categorie